Kartoffel-Porre Suppe – Meatless Monday

Meatless monday er et koncept som jeg vil prøve at køre her på bloggen. Jeg elsker kød, men jeg er kan også utroligt godt lide retter helt uden kød. Derfor prøver jeg så vidt muligt at have minimum en kødfri dag om ugen. Heldigvis er min kæreste helt med på den, og er altid klar på at prøve noget nyt, når jeg giver mig til at eksperimentere i køkkenet. Når men lad os starte ud med denne lækre kartoffel-porre suppe.

Kartoffel-Porre Suppe

Supper er en fantastisk måde at få masser af grøntsager på, og så smager det fantastisk. Og især her i vinter månederne, er det bare skønt at komme hjem fra en hyggelig og kold gåtur, og kunne spise sådan en lækker varm suppe. Her er denne kartoffel-porre suppe et skønt valg.

Du skal bruge følgende til 4 personer:

Porre 1 kg.
Bagekartofler 0,5 kg.
Rødløg 1 stk.
Grøntsagsbouillion 1 stk.
Madlavningsfløde 250 ml.
Græskarkerner 100 g.
Vand 800 ml.
Salt
Peber
Cayennepeber

Sådan gør du:

Skær rødløget i tern, porrene i i mellemtykke skiver og bagekartoflerne i tern.
Svits rødløg og porre i en stor gryde.
Tilsæt bagekartoflerne, vand og boullion terning
Lad det koge op.
Blend med en stavblender.
Tilsæt madlavningsfløde.
Smag til med salt, peber og cayennepeber.
Lad det koge op igen.
Imens ristes græskarkernerne på en pande.
Når suppen koger hældes den op i en dyb tallerken.
Og pyntes med græskarkerner.
Voila lækker varm suppe til 4 personer.

ikke-navngivet-1

 

1721 Kcal i alt
430 Kcal pr. pers.
86 Kcal pr. 100 g.

 

 

Følg mig via Bloglovin, på Facebook og Instagram, så i ikke går glip af noget.

Hvis i har lyst til at lave suppen, vil jeg meget gerne se jeres resultater. I skal være velkommen til at dele det på Instagram, tagge mig i det, eller bruge #sundmedsus, jeg vil elske at se jeres resultater.

One thought to “Kartoffel-Porre Suppe – Meatless Monday”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *