Buddha Bowl – #worldwideveganday

Idag er world wide vegan day. Og derfor tænker jeg at vi skal have en vegansk opskrift på bloggen, eller opskrift og opskrift. Det er nok mere en slags inspiration, til et lækkert måltid, som kan laves på utallige måder. Nemlig en buddha bowl, som i princippet bare er en skål fyldt med alle mulige lækkerier.

buddha bowl

I  min buddha bowl finder du, rød spidskål, tomater, agurk, gulerøder, peberfrugt, sukkerærter, spicy kikærter, hummus, sødkartoffel og avocado. Og jeg kan godt love jer for at det mætter. Det her er en fantastisk måde at få ryddet ud i køleskabet på, for du kan i realiteten bruger hvad som helst. Jeg tømte bare grøntsagsskuffen og ristede nogle kikærter med stærk paprika og cayennepeber, og de blev i hvert fald stærke. Vil man have mere flere proteiner, kan man med fordel tilføje edemame bønner. Jeg havde desværre ikke flere tilbage i fryseren, så der skal tankes op imorgen.

Og hvorfor så spise vegansk, når nu man ikke er veganer? Jo, som jeg ser det er veganske måltider rigtige lækre, og jeg spiser et par gange om ugen kødfrie måltider, men jeg er og bliver hverken, veganer eller vegetar. Jeg elsker kød, fisk, kylling, æg og mejeri produkter, og jeg ville aldrig undvære det helt. Men derfor synes jeg stadig at kødfrie måltider giver mening engang imellem, og så er det en god måde at få ekstra grøntsager på.

Dog går jeg rigtig meget op i at købe fritgående kød, en kylling der har haft det godt, smager altså tusind gange bedre. Og derfor er jeg også svært begejstret for anbefalet af dyrenes beskyttelse mærket, som er at finde på kød der kommer fra dyr som har haft det godt.

Er du ikke så meget for at gå vegan for en aften, så smager en buddha bowl også skønt, med kylling, laks eller et æg til.

Hvad skulle der være i din perfekte buddha bowl?

buddha bowl 2

buddha bowl 3

Husk at følge mig via Follow, for altid at at være først til at se de nye indlæg, følg mig på Facebook, hvor jeg også deler alle mine indlæg og følg med på Instagram, så i ikke går glip af noget, og får en bid af min hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *